Openingstijden
ma t/m vrij 8 tot 17

Openingstijden
ma t/m vrij 8 tot 17

Neem contact op
Tel. 0344 - 606292

Doejenburg 8
4024 HE Eck en Wiel

Storing melden
Home Warmtepomp Service & Onderhoud Projecten Over ons Huur hoogwerker
Home Diensten Projecten Over ons Contact Vacatures Storing melden Huur hoogwerker

Warmtepompen

Wilt u graag besparen op uw maandelijkse energiekosten, zonder dat u hoeft in te leveren op comfort? Dan is een warmtepomp een uitstekende oplossing! M. v.d. Vecht Installatietechniek kan u alles vertellen over de verschillende soorten warmtepompen. Daarbij kunnen wij u adviseren over met welke warmtepomp u van het hoogste rendement kunt profiteren.

Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en warmt deze verder op, waarna de warmte aan het water wordt afgegeven. Het verwarmde water wordt dan gebruikt om de woning te verwarmen en/of van warm water te voorzien. Hoewel het rendement van een lucht-water warmtepomp gedurende de koudere maanden van het jaar wel wat lager ligt, kunt u het hele jaar door van een mooie besparing op uw energierekening profiteren. De installatie vereist de plaatsing van een binnen- en buitenunit, en is ook voor bestaande woningen een goede oplossing om energie te besparen. Daarbij zijn sommige lucht-water warmtepompen ook in staat om te koelen.

Ventilatielucht-water warmtepomp
Een ventilatielucht-water warmtepomp wordt gecombineerd met een mechanisch ventilatiesysteem. De warmte wordt aan de ventilatielucht onttrokken en door de warmtepomp omgezet om de woning te verwarmen en warm water te leveren. Een groot voordeel van de ventilatie-lucht warmtepomp is dat er geen ingrijpende werkzaamheden nodig zijn en dat er ook geen buitenunit geplaatst hoeft te worden. Een mechanische ventilatiebox of WTW-systeem kan doorgaans prima door de warmtepomp vervangen worden. Dit type warmtepomp is vooral geschikt voor goed-geïsoleerde woningen die relatief weinig energie verbruiken.

Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte aan het grondwater en gebruikt dit vervolgens om de woning te verwarmen. Vanwege de werkzaamheden die vereist zijn voor de installatie van dit type warmtepomp (er moeten putten worden gegraven) worden ze vrijwel alleen bij nieuwbouwwoningen toegepast. Een water-water warmtepomp vereist een grotere investering dan andere typen warmtepompen, maar levert ook het hoogste rendement op.

Subsidie
De overheid wil mensen mensen stimuleren om in duurzame oplossingen te investeren. Dit doen zij door subsidies te verstrekken wanneer u energiebesparende maatregelen treft. U kunt mogelijk dus aanspraak maken op een tegemoetkoming als u een warmtepomp laat plaatsen. Wij kunnen u alles vertellen over de voorwaarden die op de subsidies van toepassing zijn en u begeleiden bij de subsidieaanvraag.

Ja, ik heb interesse in warmtepompen!
Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp? Neem dan contact op met M. v.d. Vecht Installatietechniek. We vertellen u graag meer over de warmtepomp waarmee u van het hoogste rendement kunt profiteren. Ook kunnen wij de investering, terugverdientijd en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen.

Vakkundige installateurs

Onze installateurs hebben een oog voor kwaliteit, zijn ervaren en goed opgeleid. Ze denken met u mee en gaan pas weg als alles piekfijn in orde is.

Persoonlijk advies

Wij nemen de tijd voor onze klanten, we luisteren naar uw wensen en bekijken uw situatie. Op die manier kunnen wij een passend advies geven.

Kies voor M. v.d. Vecht installatietechniek
  • Oog voor kwaliteit
  • Duurzaamheid staat voorop!
  • Ervaren monteurs
  • Gewoon goede service
  • Persoonlijk contact
  • Installateur uit uw regio